Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale
mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych
smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu
dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak
wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt
domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości.
Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby:
odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca,
a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz
barwna, dzięki czemu nasi bliscy z radością zasiądą do stołu. Ryby, pierogi,
grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale
znamy, Siostra Salomea potrafi jednak wydobyć z nich zupełnie nowe
smaki.